Hvad er mønsterforskydning?

Før du begynder at opsætte tapet, er det vigtigt at kontrollere, hvilken slags mønsterjustering tapetet har. Du finder dette på tapetetiketten.

I denne artikel forklarer vi, hvordan man opsætter tapet med lige, tilfældig og forskudt mønster.

 
 

Lige mønster

Hvis du skal sætte tapet op med lige mønster, skal du kun tage højde for lodret mønstertilpasning. På denne type tapet, vil mønsteret aldrig skulle tilpasses vandret.

Hver strimmel tapet skal placeres ved siden af ​​den forrige, i nøjagtigt den korrekte position. Hold den øverste kant af strimlen mod gesimsen, og flyt den langsomt opad, indtil mønsteret er på linje med den forrige strimmel. Mønsterforskydning, dvs. den lodrette afstand, indtil den samme del af mønsteret gentager sig, er angivet på etiketten under "Mønsterforskydning".

 

Intet mønster (tilfældig)

Her er der intet mønster, der skal justeres. Placer blot strimlerne af tapet side om side.

 

Forskudt mønster

Når du skal sætte tapet op med forskudt mønster, skal du være ekstra opmærksom på mønsteret.

På disse typer tapet, vil mønsteret være bredere end rullens bredde. Derudover varierer mønsteret ligeledes vandret. Derfor skal tapetet tilpasses de strimler af tapet der er rundt om, både lodret og vandret.


Forskudt mønster bruges til at implementere større skalaer på tværs af væggen. Tapetet hænges på samme måde som ved lige mønsterforskydning. Den eneste forskel er, at du muligvis har brug for at hæve strimlen lidt, før mønsteret er i overensstemmelse med det fra den forrige strimmel.

Dette kan betyde, at der skal tilføjes lidt ekstra, når man beregner den nødvendige mængde tapet. Med forskudt justering skal du som hovedregel tilføje en halv mønsterhøjde til hver strimmel efter beregning af loftets højde.


 

Relaterede artikler

Hvordan sætter man tapet op?

Er du nybegynder i tapetopsætning, eller er det et stykke tid siden du sidst har sat tapet op? I denne artikel guider vi dig igennem processen.

Inspiration til tapet i stuen, soveværelset og børneværelset

Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge tapet i din indretning? I denne artikel kan du inspiration til hvordan du kan bruge tapet i stuen, soveværelset og børneværelset.

Hvordan bruger andre tapet?

Er du nysgerrig på hvordan andre bruger tapet i indretningen? Eller mangler du inspiration til hvordan du kan bruge tapet hjemme hos dig? Se med her, hvor vi  poster billeder af nogle af vores kunders færdige resultater - og find inspiration til at give dit eget hjem endnu mere personlighed.

Tapetsering af hjørner

Har du brug for gode råd til tapetsering af hjørner? I denne artikel guider vi dig igennem, hvordan du tapetserer på indersiden og ydersiden af hjørner.

Rengøring af tapet

Rengøring af tapet behøver ikke at være svært. Afhængig af hvilket tapet man har med at gøre, kan rengøringen foregå med rengøringsmidler du allerede har i hjemmet. I denne artikel guider vi dig igennem, hvordan du på bedst mulig vis rengør dit tapet.