Hurtig levering

  Fri fragt over 499,-

Selvklæbende Folie

Herunder er vores store udvalg af selvklæbende folier! De findes med en kæmpe variation i farver og mønstre, der nemt kan klæbe til enhver glat overflade. Folierne kan derfor bruges til at pynte hjemmet eller ejendele op, f.eks. kedelige skabslåger, reoler, hylder. Folien kan endda bruges til at skifte farven på en computer eller mobiltelefon, hvis den klassiske sorte eller hvide farve er blevet for kedelig. Der er nærmest ingen begrænsninger for denne superfolie - hvis du har en forældet overflade, der skal have nyt liv, er det hurtigt og billigt med disse selvklæbende folier. Samtidig er folien også nem at fjerne igen uden risiko for at skade overfladen, den klistres på. Se alle vores ensfarvede folier her.

Udover de farvede folier, har vi også adskillige matterende folier, der kan klistres på vinduet for at gøre det mat og derfor gøre det umuligt at se gennem. Folien tillader stadig lys at komme igennem, så indendørsmiljøet ikke bliver forværret. Den matterende folie er nem at klistre på vinduer i f.eks. badeværelset, så man kan sikre sig mod nysgerrige og tilfældige blikke. Folien kan også bruges til glasset i brusenichen eller til andre lignende formål. Den klæber nemt og effektivt, og derfor er det en fremragende løsning til hjemmet.

Hvis du ønsker større motiver til f.eks. vægge eller døre, har vi et stort udvalg af fototapeter, der er nemme at klistre op og nemt giver liv til en hel væg med ét stort, unikt motiv.

Dekorative folier
Ensfarvede folier
Matteret folie
Natur folier

Hvad er selvklæbende folie?


Folie er nemt og hurtig at montere og kræver ikke det store arbejde. Det giver frit spil i mønstre og farver og man kan udfolde sin kreative side.
Selvklæbende folie er lavet af pvc og kan anvendes på næsten alle overflader. Klæbefolie giver rig mulighed for at dekorere boligens rum og skabe et kreativt touch. Gennem folien kan du skabe et nyt liv i din bolig, da det er en nem og hurtig måde at gå fra et slidt bord, til en bordplade der er så god som ny. Folien kan du få i alverdens mønstre og i alle regnbuens farver, der kan matche lige præcis dit tema i stuen, køkkenet eller værelset. Ved brug af selvklæbende folie, kan man følge tidens trends indenfor mønster eller farver, da det er nemt at tage af igen, uden det efterlader nogle spor fra sig. Selvklæbende folie hos Tapethuset findes både i dekorative folier, farvede folier, matterede folier og natur folie. Matterede folie kan bruges på vinduet, hvis man vil undgå nysgerrige blikke fra gaden, men kan også sættes på glaspladen i brusenichen, dette er nemt at skifte. Klæbefolie vil kunne dække en gammel skabslåge eller en kedelig bordplade. Selvklæbende folier virker således at bagsiden af folien klister.

Montering af selvklæbende folie – så nemt er det! 

Først og fremmest skal du finde det mønster eller farver du ønsker. Dernæst skal der bruges en spartel, hobbykniv/saks, noget at skære på, stållineal. Evt. en lille nål til lufthuller. Inden påsætning af folie skal den valgte overflade have en grundig rengøring, gerne to gange med vand og sæbe, da alt kan ses gennem folie også støvpartikler.
Hvis du har en bordplade som trænger til en ny overflade, kan du herunder følge vores vejledning af montering af selvklæbende folie. 

Montering af selvklæbende folie trin-for-trin: 

  1. Skær folien til så den passer i de mål som bordet er. Her kan du evt. tage noget bagepapir og lave som en skabelon til foliet.
  2. Overfladen gøres grundigt ren.
  3. Folien placeres så hjørnerne passer og derefter tager du lidt af bagsiden af, sætter folien fast og bruger her spartel til at trykke folien fast med.
  4. Hvis der skulle opstå lufthuller under folien, kan du hive folien af og bruge spartlen til at sætte folien fast på overfladen.
  5. Tag forsigtigt bagsiden af, da det skal skabe elektricitet og tiltrække støvpartikler. Man kan ved større overflader vælge at gøre bagsiden fugtig.

Sådan monteres folie på vinduet 

  1. Rengør vinduet med sæbevand, der kan bruges en vandforstøver. Vask gerne to gange for at sikre en ren overflade
  2. Tag en hårdt opvreden klud og tør vinduet af.
  3. Derefter fjerner man lidt af bagpapiret på folien og sætter den mod vinduet og anvender spartlen til at sætte foliet ordentlig fast med og derefter hive foliet af lidt efter lidt.

Bonus info:

Static folie må ikke komme i kontakt med vindueskarmen, anbefalet længde derfra er 1 mm. Husk at den klare bagside skal fjernes inden påsætning.

Når der nu er blevet sat folie på den overflade du har valgt og du efter noget tid synes, at den skal skiftes ud men en anden eller overfladen skal males i stedet.

For at fjerne folien igen, varmer du den op med en føntørrer på lav varme og hiver foliet af lidt efter lidt. Derefter kan man se limen give sig, eftersom folien bliver varmere og varmere.

Lakering eller folie til bordplade? 

Skal man så vælge lakering af sin bordplade eller folie? Her har vi skrevet lidt om arbejdsmetoden til lakering, som giver et indblik i, hvad der skal til af arbejde.

Lakering af træ kræver lidt mere arbejde, da overfladen skal slibes og have grundolie før man kan begynde at male den valgte overflade. Hvis man ønsker at strukturen i bordpladen f.eks. så er det lakering man skal bruge til sin overflade, men derimod hvis man ønsker at genskabe overflade med et nyt mønster eller en farve, så er det selvklæbende folie man skal vælge.

Maling er også en mulighed til at ændre lidt på facaden i hjemmet, dog kræver malingen lidt mere arbejde og koster lidt mere, men er mere holdbart i længden, hvor folie er billigere og kan hurtig skabe en ny version af en gammel overflade.

 

Selvklæbende folie giver nyt liv til køkkenlåger 


Maling kan skabe nyt liv i køkkenet blot ved at male en væg eller renovere køkkenskabene og give rummet et nyt udseende. Dette alternativ vil også koste flere penge end hvis man vælger selvklæbende folie. Denne nemme løsning her, vil også være folien i enten en bestemt farve eller med mønster. Folie kan hjælpe med at frigive et nyt kreativt hjørne eller en dekorativ udfoldelse. Klæbefolie gør dit ”gør det selv projekt” en del nemmere og billigere i forhold til maling eller lakering af bordplade, køkkenskabe eller låger, herved opnår du et hurtigt og godt resultat ved blot at skifte overfladen ud, med en ny farve eller et andet mønster.