Hurtig levering

  Fri fragt over 499,-

Vælg den rigtige type tapet

Valg af tapet

Hvilken type tapet

Der er forskel på, hvor de forskellige typer tapet kan bruges. Inden du fastlægger dig på et tapetdesign, er det vigtigt at vurdere placeringen og brugen af det tapetserede område.

Skal tapetet være slidstærkt og vaskbart? Bliver det udsat for fedt, os eller fugt? Kommer det til at sidde beskyttet og tørt?
Når kravene til tapetet er fastlagt, er der kun tilbage at vælge blandt de mange designs. Er du i tvivl om kvaliteten og holdbarheden på de forskellige tapeter, så kontakt os endelig.

» Læs også vores udvidede guide om at vælge det helt rigtige tapet på vores blog.

Papirtapet

Det største udvalg findes i papirtapeter. Tykkelsen kan variere, men generelt for denne type tapet er, at de helst ikke må udsættes for fugt eller meget slitage. Papirtapet sættes op på den "gammeldags" måde. Man smører tapetklister på bagsiden af sit papirtapet, hvorefter den skal trække i et par minutter, da papirtapet udvider sig, når det bliver fugtigt. Derefter sættes tapeten op på væggen. Papirtapet er nemt at arbejde med, men sidder rigtig godt fast efter tapetsering. Der skal derfor bruges damp og værktøj, når man en dag skal have sit papirtapet ned igen. Man kan også blot vælge at tapetsere ovenpå papirtapeten.  

Vinyltapet

Vinyltapetet er modstandsdygtigt mod slid, fugt og fedtede børne fingre. Vinyltapet har en slidstærk overflade af vinyl og derfor er vinyltapet også vaskbart. Det er derfor ekstremt nemt at holde rent, sammenlignet med andre tapettyper. Vinyltapet er derfor også særlig velegnet til rum hvor tapeten kan være udsat for snavs og skidt. Det kunne fx være i køkkenet. 

Non woven-tapet / Smart Paper

Non woven-tapet, der også bliver kaldt for Smart Paper, er klart den type tapet der sættes flest op af i dag. Non woven-tapet er rigtig nemt at sætte op, da man sætter tapetet direkte op på væggen ligesom man også gør med filt og glasvæv. Tapetet udmærker sig ved at være beklædt med filt på bagsiden, så det hverken krymper eller udvider sig, og det er derfor meget nemt at arbejde med. Når du skal sætte non woven-tapet op, smører du blot tapetlimen direkte på væggen, i stedet for på tapeten, og de tørre baner tapet monteres derefter på væggen. Denne type tapet kan bruges i alle rum på nær vådrum.

Vådrumstapet

Til vådrum (typisk badeværelser) er det nødvendigt at vælge en speciel vådrumstapet, som oftest er fremstillet af vinyl. Tapeten man bruger i vådrum er ekstra slidstærk, hvilket betyder, at tapetet kan vaskes og skures uden problemer og derfor også tåler den fugt, der typisk findes i badeværelser.

» Se Tapethusets store udvalg af tapet