Hurtig levering

  Fri fragt over 499,-

Borås tapeter

Boråstapeter er Sveriges ældste og mest kendte tapetbrand. Med et klassisk og tidløst udgangspunkt udvikler Borås løbende deres brand for at tilfredsstille markedets interesse for design, farver og teksturer. Tapeterne er præget af farver, naturlige motiver og legesyge designs. Et typisk og kendetegnende Borås tapet er inspireret af svensk natur, nordiske toner og er ofte prydet af striber, blomster og grønne planter.

Boråstapeter blev grundlagt i den svenske by Borås i 1905 af Waldemar Andrén. Han havde en vision om at alle svenskere skulle have råd til at skabe et smukt hjem ved hjælp af tapet. På denne baggrund etablerede han Boråstapeter, som vi kender i dag. Selv efter hundrede år stræber virksomheden stadig efter samme mål, nemlig at kunne tilbyde klassiske og smukke tapeter til priser, hvor alle kan være med. Der arbejdes hele tiden på design, kvalitet og udvikling, for altid at kunne tilbyde kunderne det mest relevante sortiment i bedste kvalitet.

Med dygtige designere og moderniseret produktion leverer Borås hver dag tapeter i højeste kvalitet til hele verden. I deres store univers findes der tapeter til stort set alle stilarter, så uanset hvilken stil du er til, vil du med garanti kunne finde noget hos Sverige største tapetbrand.

 

Anno
Beautiful Traditions
Falsterbo II
In Bloom
Scandinavian Designers II
Scandinavian Designers Mini
Sense Of Silence
Wonderland

  • ,- kr. - ,- kr.
Tapet Flora 5474 Borås

Tapet Flora 5474 Borås

489,- kr.

Tapet Flora 5475 Borås

Tapet Flora 5475 Borås

489,- kr.

Tapet geometriske stjerner - Nora - Borås

Tapet geometriske stjerner - Nora - Borås

699,- kr.

Tapet Jordgubben 5466

Tapet Jordgubben 5466

489,- kr.

Tapet Meadow 33504

Tapet Meadow 33504

199,- kr.

Tapet små blomster - Nora - Borås

Tapet små blomster - Nora - Borås

699,- kr.

Viser 1 til 6 af 6 (1 sider)

Svensk tapet i verdensklasse

I over hundrede år har Boråstapeter leveret vægbeklædning til svenske hjem. Det er stort set umuligt, at være opvokset i Sverige uden at have et forhold til tapeterne fra Borås. Med en bred pallette af tapeter, har Borås nemlig kunne levere tapeter til mange forskellige personer og husstande i mere end hundrede år. Besøger man eksempelvis et svensk idyllisk sommerhus, kunne det sagtens tænkes af være beklædt med tapeter fra Borås. I dag leveres der ikke kun til Sverige, men til resten af verden også.  En stor styrke og fordel ved tapeterne er, at de både er holdbare i materialet og i designet. Tidløse klassikere som aldrig går af mode.

De største inspirationskilder er, og har alle dage været, svensk natur, klimaet og det nordiske lys. Det ses tydeligt, hvis man kigger nærmere på de forskellige kollektioner, at hvert tapet er unikt, men også har elementer af den gennemgående tråd, som understreger den tidløse tone hos Boråstapeter. Selvom der konstant eksperimenteres med nye teknikker, materialer og designere, hviler en vigtig del af Boråstapeter stadig i det klassiske udtryk.

 

Boråstapeter og miljøet

Boråstapeter er grundlagt med en forkærlighed for naturen og miljøet, og for at værne om og ikke udsætte miljøet for unødig belastning, sker alle dele af produktionen med omtanke for den verden vi lever i. Tapeterne er lavet af råpapir, der stammer fra Nordeuropa. Alle anvendte papirgrupper kommer fra bæredygtig skovdrift, hvor hvert træ der fældes genplantes. Derudover er papiret stærkt, slidstærkt og letvægtsmateriale, som kræver minimalt forarbejde. Fremstillingsprocessen er 100% vandbaseret, hvilket betyder at miljøet ikke lider belastning af kemikalier eller andre giftige stoffer. Boråstapeter er CE-mærket i henhold til EU’s retningslinjer, hvilket stiller store krav til sundhed, sikkerhed, funktion og miljø.

 

Boråstapeter med naturlige elementer

Som nævnt, er de vigtigste inspirationskilder i designprocessen svensk natur, klimaet og det nordiske lys. De fleste af tapeterne bærer tydeligt præg af designernes fortolkninger af netop disse elementer, hvor blomster, naturlige motiver og lyse farver dominerer. Nogle af kollektionerne har andre inspirationskilder, som eksempelvis A vintage Book, hvor Borås designer Ulrica Hurtig har fundet inspiration i en gammel fransk mønsterbog fra 1845. Denne kollektion har romantiske undertoner, hvor roser og falmende farver, giver et nostalgisk udtryk, som leder tankerne hen på fransk idyl.

Kigger man nærmere på kollektionen Scandinavian Designers II, kan man se 5 forskellige skandinaviske designeres arbejde. I denne kollektion finder man mønstre og motiver fra den danske ikoniske arkitekt Arne Jacobsen, med hans kendetegnende tidløse design og minimalistiske træk. Der er tapeter designet af den svenske keramiker og tekstildesigner Stig Lindberg, som viser hans spændende og legesyge fortolkninger, som til tider kan forekomme en smule surrealistiske. Ikke desto mindre er motiverne enormt smukke og dekorative, og vil med garanti tilføre rummet liv. Smukke grønne tapeter spækket med blomster og grønne blade vil også være til at finde. I denne kollektion vil det højst sandsynligt være søstrene Gocken og Lisbet Jobs som står bag. De svenske søstre har formået af fange essensen af svensk sommer, som har resulteret i disse livlige og smukke tapeter. Derudover har finske tekstildesigner Viola Gråsten lavet nogle smukke håndmalede bløde blade og naturalistiske motiver.  

I kollektionen Beautiful Traditions har Boråstapeter formået af fange den idylliske stemning i et svensk hjem på landet. Ved at kigge på disse tapeter kan man nærmest fornemme de sæbebehandlede trægulve, friskplukkede engblomster og aftensolens stråler, der trænger ind mellem de blonde gardiner. Tapeterne er både romantiske, hyggelig og ikke mindst dekorative, og motiverne er inspireret af svenske landskaber. Farveskalaen er naturlig blid, og værner igen om den svenske idyl.