Hurtig levering

  Fri fragt over 499,-


 

Tapetinspiration

 

 Tapet er noget af det hotteste indenfor boligindretning i dag. Flere og flere vælger at gøre deres hjem unikke ved at tapetsere enkelte vægge eller hele rum.

 

Der findes et hav af forskellige tapeter, som hver især kan bidrage med noget helt specielt i rummet. Det kan virke som et stort skridt at tage, når man vælger at tapetsere for første gang. Hertil er det vigtigt at tilføje: Tapet kan fjernes eller skiftes ud. Det er ikke et endegyldigt valg. Moden skifter, og ens egen smag skifter. Tapet behøver heller ikke være det dominerende element i indretningen. Vælges der lyse, lette eller enkle tapeter til en enkelt væg i rummet, vil tapetet komplimentere frem for at dominere indretningen.

 

Man kan tapetsere alle rum i boligen. Der bør dog tages højde for tapetets kvalitet og egenskaber. Læs vores oversigt over de forskellige tapettyper som findes her. Så er det bare at vælge det mønster og den farve, som passer til ens hjem og indretning. Vi har samlet vores bud på, hvordan du kan tapetsere stue, soveværelse eller børneværelse i dette indlæg.

 

Tapet til stuen

 

Stuen er ofte samlingspunkt for familie, venner og hygge. Derfor kan der med fordel vælges et tapet, som skaber hyggelige rammer og en god atmosfære. Vær tro mod stilen i hjemmet. Er det en gammel lejlighed? Her kommer blomstrede tapeter og snirklede grene ofte til sin ret.

 

Bor man i et minimalistisk nybyggeri, kan lette grafiske mønstre understøtte den strømlinede stil. Forholder man sig stilen i ens bolig, når der udvælges tapet, opnås der oftest et mere harmonisk visuelt udtryk.

 

Gulvet i hjemmet bør også tages med i ligningen. Er gulvene rolige og lyse, så kan man lettere slippe af sted med vilde tapeter på væggene. Er gulvene urolige og mørke, kan man med fordel vælge rolige og lyse tapeter på væggene. Tages der højde for gulvene, sikrer man sig et afstemt udtryk, hvor både tapet og gulv kommer til sin ret.

 

Indretning er meget personlig, og hvad der fungerer for nogen, fungerer nødvendigvis ikke for andre. Når det så er sagt, så er det altid godt at få lidt inspiration, og se hvad andre gør, og hvilke muligheder der er.

 

 

 

 
 
 
 

 

Her ses et grafisk tapet i en let lys grå farve. Grafiske tapeter og rolige farver er specielt gode til en minimalistisk indretning. Tapetet er designet af den danske arkitekt Arne Jacobsen og hedder Trapez. Tapetet findes i forskellige nuancer og kan købes her

 

 

 
 
 
 

 

Et blomstret tapet med en mørk bund, kan sagtens bruges på flere vægge i stuen. Det massive lys fra vinduerne og det rolige lyse gulv, giver plads til masser af liv på væggene. Tapetet som her er vist hedder Midsummer og kommer fra den svenske tapetproducent Borås. Se tapetet her.

 

 

 
 
 
 

 

Et farverigt og mønstret tapet som fanger og komplimenterer rummets atmosfære. Dette tapet hedder Khulu Vases og er fra den engelske tapetproducent Cole & Son. Se tapetet her. 

 

 

 
 
 
 

 

Få en hyggelig og levende atmosfære i stuen med tapeter med naturlige motiver. Her ses et smukt tapet fra Cole & Son med træer. Køb tapetet her.

 

 

 
 
 
 

 

Fang trenden med urban jungle gennem tapeter med blade og grønne planter. De botaniske tapeter giver rummet sjæl og betagende smukke vægge. Dette tapet er fra den hollandske producent Eijffinger. Køb tapetet Jungle her. 

 

 

 
 

Tapet til soveværelset

 

Soveværelset er rummet hvor vi lader op og får ny energi. Rummet bør indikere ro og hvile. Den indretning vi omgiver os med påvirker os mentalt, også selvom vi ikke nødvendigvis bemærker det i dagligdagen. Tapet kan gøre rigtig mange gode ting i et soveværelse. Det kan skabe den helt rigtige stemning af ro og afslappethed. Tapet kan gøre rummet mere lyst og behageligt, og komplimentere den øvrige indretning på en flot og integreret måde.

 

Når soveværelset skal indrettes, bør man have i baghovedet, at det overordnede udtryk helst skal være ro og harmoni. Man kan med fordel vælge tapeter i dæmpede og dusede farver, som skaber en mild og rolig atmosfære. Man kan sagtens bruge mønstre, hvis bare farverne er rolige. Tænk helhed ind i indretningen, passer den øvrige indretning sammen med tapetet og omvendt?   

 

Tag desuden højde for lysindfaldet. Er rummet mørkt så vælg lyse tapeter. Er rummet lyst, så kan man både vælge mørke og lyse tapeter. Når soveværelset skal indrettes, bør man undgå et overdekoreret og prangende udtryk, idet rummet bør have et roligt visuelt udtryk.

 

Se vores bud på nogle flotte soveværelser herunder

 

 
 
 
 

 

 Brug mønstrede tapeter i nedtonede farver i soveværelset. Det skaber en beroligende atmosfære som indbyder til ro og hvile. Dette tapet er fra svenske Borås. Se tapetet her.

 

 

 
 
 
 

 

 Et lyst tapet med smukke blade som giver et soveværelset et feminimt touch. Se hele kollektionen Soft Feelings her. Det viste tapet hedder Sense og kan købes her.

 

 

 
 
 
 

 

Dette flotte tapet fra Harlequin giver liv på dine vægge med asymmetriske prikker. Se og køb tapetet her. 

 

 

 
 

Tapet til børneværelse

 

Et børneværelse skal have flere forskellige funktioner. Det skal være et spændende legerum, som indbyder til kreativ leg og læring. Det skal samtidig være roligt og afslappet, så det indbyder til ro ved sengetid. Det skal kunne rumme huler, hemmeligheder og næsten vigtigst af det hele: tryghed.

 

Børneværelset skal bære præg af at være barnets personlige sted, så det er vigtigt at barnet føler sig hjemme og føler sig tryg. Med tapet er det let at skabe flotte og seje børneværelser, som kan det hele. Alt efter barnets alder, fås der tapeter som er relevante i udtryk, farver og mønstre. Udvælg tapeter ud fra barnets alder, interesser og barnets egen smag. Skal det være lyserøde skyer, superhelte fra tegnefilm, seje pirater eller søde dyr, som hænger på væggene? Alt kan lade sig gøre, og resultatet vil blive et misundelsesværdigt børneværelse i børnehøjde.

 

Flere og flere forældre vælger at tapetsere en enkelt væg, hvilket bidrager til rummets udstråling og visuelle udtryk, samtidig med at tapetet ikke bliver det dominerende element. Er rummet tilpas stort, kan man tapetsere den ene ende eller væg med en type tapet, og den anden ende eller væg med noget andet tapet. Ved at gøre dette, kan rummet visuelt deles op i to områder, hvor det ene område giver plads til kreativitet og udvikling og det andet område indbyder til hvile og søvn.

 

Det er kun fantasien der sætter grænser inden for den kreative brug af tapet på børneværelset. Man kan tapetsere reoler, opbevaringskasser og bordplader med tapet. Barnet får et personligt rum, som bidrager til et positiv mindset og kreativ leg. Mange børnetapeter fås med i lyse farver med rolige motiver, men der findes også børnetapeter med knald på farverne, som kan give værelset i pift.

 

>> Se vores udvalg af smukke og søde børnetapeter til piger og drenge her!

 

 
 
 
 

 

Det fineste tapet med alle BRIO's velkendte legetøjsfigurer. Tapetet findes bare i multicolor som vist her og i en mere nedtonet farveskala. Se hele kollektionen Scandinavian Designer's Mini her. Se Brio tapetet i multicolor her.

 

 

 
 
 
 

 

Brug gerne tapeter med figurer og søde motiver på børneværelset. Det sjove og underholdende tapet hedder Krakel Spektakel og er illustreret af svenske Stig Lindberg. Se tapetet her. 

 

Relaterede artikler

Valg af tapet
  Hvordan vælger man tapet? Når man vælger tapet er der flere forskellige parametre man bør overveje. Selve designet og udseende skal vælges ud fra hvilket udtryk man ønsker i sit hjem. Tapet kan sagtens fungere som det bærende element i indretningen, hvis man eksempelvis vælger et dominerende tapet eller tapetserer alle vægge i rummet. Tapet kan også understøtte ens indretning og fungere om et dekorativt element, ved eksempelvis at man vælger et mere neutralt tapet eller kun tapetserer en eller to vægg..
Hvordan tapetserer man?
  Få gode råd til opsætning af tapet lige her Indholdsfortegnelse:  Hvordan tapetserer man på forskellige underlag?  Opsætning af traditinelle papirtapeter  Opsætning af Smart-Paper (Non-Woven) tapet        Hvordan er det nu lige man sætter sit nye tapet op? Før du bestiller dit nye tapet, kan det være en god ide, at måle rummet op, så du ved hvor meget tapet du cirka skal bruge. De fleste ruller måler 53 centimeter i bredden og 10 meter i længden, men..
Kan man reparere tapet?
  Hvordan reparerer man tapet?   Indholdsfortegnelse:  Sådan reparerer du dit tapet  Sådan lapper du savsmuldstapet  Tapet er faktisk, som udgangspunkt, ikke til at reparere på, hvis først skaden er sket. Der er som oftest mønsterforskydninger og farveforskelle i tapetet, der gør det meget svært at reparere, så resultatet bliver som før.   Det kan dog godt lade sig gøre, hvis man ikke nødvendigvis forventer, at tapetet bliver lige så smukt som før. Det kræver..
Hvordan bruger andre tapet?

Er du nysgerrig på hvordan andre bruger tapet i indretningen? Eller mangler du inspiration til hvordan du kan bruge tapet hjemme hos dig? Se med jer, hvor vi jævnligt poster billeder af nogle af vores kunders færdige resultater - og find inspiration til at give dit eget hjem endnu mere personlighed.

 

Se hvordan tapet kan ændre dine rum
  Se hvordan tapet kan ændre dine rum Det kan være svært at forestille sig, hvordan et rum vil se ud, hvis man maler en væg eller to - eller sætter tapet op. Designer Lisbet Gertz tilbyder vejledning og sparring, hvis du har brug for hjælp til at indrette dit hjem med farver og mønstre. I de følgende eksempler vises, hvordan maling og tapet kan ændre stil og stemning i et rum.   Indholdsfortegnelse:  Funktionel æstetik  Kontrast og stemning  Lille tapetflade - fin virkning  Farve og udsmyk..