Tapetsering rundt om vinduer, døre og stikkontakter

Det kan virke vanskeligt at skulle tapetsere omkring diverse kanter og hjørner. Her kan du dog se hvordan man nemt kan overskue opgaven, så tapetet også er flot omkring vinduer, døre og stikkontakter.


 
 

 

Tapetsering omkring vinduer og døre

 

Du skal bruge følgende:

Tapetklister

Pensel

Hobbykniv eller tapetsaks

Tapetlineal med stålkant

Svamp eller klud

 

 

  1. Når du kommer til et vindue eller en dør, skal du starte med at anvende tapetklister på væggen, svarende til 1,5–2,5 tapetrullers bredde, som normalt. Brug en pensel rundt om vinduet eller dørkarmen.

 

 

  1. Træk strimlen af tapet op af væggen, og juster mønsteret mod mønsteret fra den forrige strimmel. Fastgør det øverst mod loftet.

 

 

  1. Føl og markér, hvor det øverste hjørne af vinduet eller dørkarmen er, med din finger, og træk den del af tapetet, der dækker det, tilbage. Lav et snit med en hobbykniv eller tapetsaks fra toppen af ​​hjørnet, og skær diagonalt nedad mod kanten af strimlen af tapet.

 

 

  1. Nu kan du trykke tapetet ned ved siden af ​​den øverste kant af vinduet eller dørkarmen og klippe kanten. Brug tapetlinealen til at trykke tapetet ned og beskære. Du kan også bruge en hobbykniv eller tapetsaks til at beskære.

 

 

  1. Gør nøjagtigt det samme langs siden af ​​vinduet / dørkarmen. Tryk tapetet på plads og skær kanten, ved hjælp af tapetlinealen. Gentag under vindueskarmen (døre har kun tre kanter, og skal derfor ikke rettes i bunden). Lav snittet her fra bunden, der bevæger sig opad, ellers kan du risikere at rive tapetet i stykker.

 

 

  1. Sørg for at skifte knivblade regelmæssigt, så du er sikker på du skærer tapetet og ikke river det. Glem ikke at tørre overfladerne med en fugtig svamp eller klud efterfølgende, så du slipper af med overskydende tapetklister.




 

 
 
 
 
 

 

Tapetsering omkring stikkontakter

 

  1. Sluk for strømmen, og løsne stikkontakten, så du kan tage den af.

 

  1. Tapetser lige over stikkontakten, og skær et kryds i tapetet over stikkontakten, med en hobbykniv. Skær krydset mindre end selve stikkontakten, da kontakten sagtens kan komme igennem et lille hul. På den måde sikrer du at der ikke skæres i for meget af tapetet. Sæt stikket på igen, uden at skære de 4 tapetlapper af. På den måde sikrer du, at kanten på tapetet, mod stikkontakten, er helt lige.