Sådan bruger du projektor maling i hjemmet

Selvom der er noget specielt ved at tage i biografen fra tid til anden, så kan det godt blive en dyr fornøjelse i længden, især hvis man regner de ret kostelige popcorn og sodavand oveni. Alternativt kan man spare det væk, og nyde en dejlig filmaften, i hjemlige omgivelser med familien, vennerne eller alene. Det kan endda sagtens lade sig gøre at genskabe atmosfæren fra biffen, bare med få simple remedier.

Det er i de seneste år blevet mere og mere normalt at lave en hjemmebiograf, i større eller mindre forstand og benytte projektor i hjemmet. Men i stedet for at have et grimt lærred stativ stående midt i stuen, eller et lærred hængende fra loftet, så kan du benytte dig af projektor maling, folie eller tapet, som går i et med væggen. Med projektor maling, folie eller tapet, kan du lave overflader, der har samme effekt som et rigtigt lærred, og som endda er flerfunktionelle, så de kan bruges i flere sammenhænge. Det vil sige at du problemfrit kan se film som i biografen, eller bruge det på arbejdspladsen, hvor de er en sikker vinder på kontorer, mødelokaler og meget mere. Med disse produkter får du et mere funktionelt produkt, da overfladen ligner den øvrige del af væggen.

Hvad er dine valgmuligheder?

Mulighederne er mange og der er flere forskellige brands at vælge imellem. Derudover varierer det også alt efter, hvilket formål det tjener. Et af de mest velkendte er Smarter surfaces. De har et hav af produkter i en fantastisk kvalitet. Herunder finder du 2 valgmuligheder, som vi vil anbefale, til brug i hjemmet eller på arbejdspladsen.

 

Magnetisk projektor-whiteboard

Hvis du søger en multifunktionel løsning, så kan en magnetisk projektor whiteboard være noget for dig. Her kan du nyde fordelene af en væg man kan skrive på, som samtidig fungerer som et projektorlærred. Nogle af produkterne fra Smarter Surfaces kan nemlig kombineres, men kommer også, som en tre-i-en løsning med fx den funktionelle Magnetisk projektor-whiteboardløsning. 

 

 

Projektormaling

Med Smarter Surfaces, kan du lave enhver væg om til en funktionel skærm. Et moderne projektorlærred der altid er klar til brug, uden at man kan se det er der, og uden at det fylder unødigt på dit kontor eller i hjemme. Brug fx projektormaling til din egen hjemmebiograf. Når du ikke ser film, opdager ingen, at du faktisk har en skærm på hele væggen. Produktet er også velegnet til kontorer og klasselokaler.

 

Smarter surfaces har 2 varianter af projektormaling

  1. Projektor maling pro: Denne maling er hvid i farven og benyttes bedst i omgivelser, hvor der er mere lyst f.eks. i områder såsom, stuer og andre opholdssteder. Derudover vil det også passe godt til klasseværelser, eller i kontorlandskabet.
  2. Projektor maling kontrast: Denne maling har en mere grå tone, og fungerer bedst i mørke rum og steder med et mere dæmpet lysopsætning. F.eks. vil det være optimalt at benytte denne til, opsætningen af en hjemmebiografer, eller et gaming set-up på teenageværelset.

 

Det skal du være opmærksom på når du bruger projektor-maling

 

  1. Hvilken væg skal du bruge?

Når du skal beslutte dig for, hvilken væg du vil male projektormaling på, er der nogle overvejelser du bør gøre dig forinden. Væggens størrelse er et vigtigt aspekt ift. at udvælge den rette væg. Når du bruger en projektor er der flere forskellige input kilder, som har et bestemt billede og skærmstørrelse. Du vil derfor gerne sikre at væggen kan benyttes på flere forskellige opløsninger, om det er til film, gaming eller noget helt tredje. Derudover bør du også vælge en væg som befinder sig i et rum, hvor der kan blive lukket helt, eller delvist af for udefrakommende lys. Det giver uden tvivl det mest optimale billede, og skaber de rette omstændigheder for brugen af projektor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Forbehandle væggen

Du har nu valgt den helt rigtige væg. Næste step er at forbehandle overfladen inden, at du begynder at påføre malingen. Her skal du i gang med at rense og tjekke overfladen for urenheder og buler, da det vil kunne ses når projektoren lyser på væggen, hvilket påvirker kvaliteten. Den mest effektive måde at gå til denne opgave på, vil være at gøre rummet så mørkt som muligt. Derefter kan du lyse på væggen for at spotte de steder, som stikker ud. Skulle der være nogle urenheder på væggen, kan du fjerne det med et finkornet sandpapir. Når overfladen er helt lige og fri for buler, vil det være en god idé at vaske væggen med sæbevand. På den måde kan du fjerne muligt skidt og støv, så projektormalingen kan påføres jævnt og uden problemer.

 

  1. Påfør malingen

Malingen benyttes lige som en hver anden indendørsmaling, og påføres let med en helt glat malerrulle. Den glatte rulle er alpha og omega, da væggen skal bibeholde sin glatte overflade for at få det skarpeste billede fra projektoren. Det skal påføres af 2 omgange. Når du har malet væggen første gang, skal der gå minimum 2 timer inden du giver anden omgang. Når du har påført malingen anden gang, skal det have lov at tørre i minimum 24 timer for det bedste resultat. Derefter er du klar til at invitere gutterne på fodboldaften eller indvie din hjemmebio med familien.

 

 

 

Pengene værd!

Projektor maling er ikke den billigste maling du kan finde derude, så det vil komme til at kræve en lille førstegangsbetaling, hvis du ønsker det i hjemmet. Når det så er sagt, er det heller ikke mere kosteligt end det. Tager man i betragtning, hvor meget glæde man får ud af den, og hvad man kan spare i længden på biografture og udskiftning af lærred, så giver det rigtig god værdi for pengene. Nutidens projektorer kan endda give dig en bedre film oplevelse, end mange af de bedste tv’er er i stand til. Med den perfekte væg og en højkvalitets maling, har du et set-up som kan udfordre din lokale biograf til hver en tid. Tag dig god tid, om de 3 steps der er beskrevet heri. Vi kan ikke understrege nok, at projektorskærmen er lige så vigtig som projektoren selv, også derfor at forarbejdet på væggen ikke må undervurderes.