Er det muligt at tapetsere på badeværelset?

Det er ikke tit man ser ordene ”badeværelse” og ”tapet” i samme sætning. De fleste er af den overbevisning, at Kombinationen af vand og fugtighed gør det besværligt at opsætte tapet på toilettet eller badeområderne. Af samme grund kunne man derfor også fristes til at tro, at det ville være spild af tid at tapetsere badeværelset. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet.

I de senere år er der gået mode i at dekorere toilettet eller badeværelset, da man virkelig har muligheden for at give kreativiteten frit løb og være modig med sin dekorering. Som i alle andre rum kan tapet være et sjovt og spændende alternativ til maling. Desuden, med den rigtig opsætning og vedligeholdelse, kan det stort set holde lige så længe du ønsker det.

  

Hvilken type tapet kan du bruge?

1. Vinyltapet

Du kan med fordel tapetserer dine vægge med vinyltapet. Vinyltapeter har nemlig en stærk vaskbar overflade - og dermed mere resistent til fugtige miljøer.

Vinyltapet er derfor også nemt at rengøre med en fugtig klud, da det er vaskbart og samtidig er vinylmaterialet utrolig slidstærkt.

Af sammen grund har vinyltapet også en lang levetid i forhold til mange andre tapettype. Med andre ord er vinyltapet det oplagte valg, hvis du gerne vil have tapet til baderum eller dit køkken.

2. Almindeligt tapet 

Hvis vinyltapet, af den en eller anden årsag, ikke er noget for dig, så er almindeligt tapet stadig en mulighed. Den almindelige tapet kan nemlig godt bruges så længe du tapetserer en væg der har lidt afstand til brusekabinen.

Her skal man dog, som udgangspunkt, forsøge at undgå at opsætte tapet på steder, som kan have direkte kontakt med vand fra brusebad og lignende.

Det kræver dog, at du behandler tapetet med lak ovenpå for at gøre det mere resistent over for fugt og vand.

  

   

 

Plads til kreative og modige valg

Hvis du gerne vil udfolde din artistiske side, så kan toilettet eller badeværelset netop være stederne at afprøve nogle andre stile end hvad du har i resten af hjemmet. Her kan du give dig i kast med nogle kreative og modige løsninger uden at gå all-in. Man kan i disse små rum sagtens opnå en god virkning ved at nøjes med en enkelt væg fra start. Du skal dog være opmærksom på, at skarpe farver opsuger meget lys, så har du i forvejen et mørkt rum, bør du holde dig til lyse farver.