Hvorfor skal man vælge savsmuldstapet?

Savsmuldstapet er specielt fremstillet til overmaling, og kan anvendes som beklædning på beton, puds, gipsplader mm. Savsmuldstapet er nok en af de mest velkendte og foretrukne former for tapet og er derfor at finde i rigtig mange danske hjem. Grunden til, at savsmuldstapet er en god løsning, skyldes at:

  1. Det er nemt at arbejde med
  2. Det er nemt at male over, og man kan derfor ændre farven på væggen jævnligt
  3. Det er en god løsning, hvis væggen er i dårlig stand
  4. Tapetet giver din bolig et nyt udseende, når væggen får struktur
  5. Tapetet har relief og dybdeeffekt med savsmuld
  6. Tapetet dækker nemt ujævnheder og små revner i væggen
  7. Savsmuldstapet kan benyttes på mange forskellige typer af vægge

 

Typer af savsmuldstapet

Betegnelsen 'savsmuldstapet' dækker over flere forskellige typer af tapeter. Der er nogle, som foretrækker en grov overflade, mens andre hellere vil have den mere fine overflade. Valget afhænger meget af hvilket rum, du skal sætte det op i.

Se vores udvalg af savsmuldstapeter på Tapethuset.dk.

Hos Tapethuset har vi tre forskellige typer af savsmuldstapet - Fin, Extra og Grov. Hvis du skal købe noget savsmuldstapet, eller du måske er i tvivl om, hvilket savsmuldstapet du har derhjemme, så står vi altid klar til at hjælpe med at finde den helt rigtige.

Du kan kontakte os angående savsmuldstapet på vores chat her på siden, men du kan også ringe eller skrive til os på 86167300 og info@tapethuset.dk. Vores personale er eksperter i savsmuldstapet, og de står altid parate i butikken på Katrinebjergvej, så du kan blive vejledt bedst muligt.   

 

 

 
 

 

Opsætning af savsmuldstapet

 

Du skal bruge følgende:

Evt. tapetopbløder

Evt. mikrodispers

Evt. grundrens

Evt. afdækningspap og/eller afdækningsplast

Tapetklister

Tapetbørste

Bred pensel eller klisterkost

Tommestok

Tapetsaks eller hobbykniv

 

På en eksisterende væg skal du sørge for, at det gamle eller nuværende filt eller væv er fjernet, samt at alle ujævnheder og revner er pudset op.

Genstridige tapetrester fjernes med vores tapetopbløder. Har der været røget i lokalet, eller er væggen angrebet af fugt, skimmel eller mug, er det også en god idé at give væggen en gang grundrens. Husk også at give væggen mikrodispers inden du begynder at sætte savsmuldstapetet op, medmindre væggen er grundet i forvejen.

 

Det er naturligvis en god ide at dække godt af, inden man påbegynder opsætningen. Du finder alt til afdækningen her.

 

  1. Når afdækningen er på plads, kan man begynde at måle op. Det er en god idé, at måle gulv til loft flere steder i værelset, der skal tapetseres, da der især i ældre boliger kan være forskel på højden fra gulv til loft. Skær ikke banerne alt for præcist af, men efterlad 5-10 cm til spild. 

  2. Læg banerne ovenpå hinanden med forsiden nedad på et tapetbord. Du kan leje et tapetbord hos Tapethuset.

  3. Påfør nu tapetklister på den første bane og fold banen 2/3 fra bunden mod midten, og en tredjedel fra oven, så de to baner mødes på bagsiden. Lad den ligge og trække en 5-10 minutter.

  4. Når man sætter den første bane savsmuldstapet op, starter man med at trække sin øverste tredjedel ud. Tapetet bliver pænest, hvis man sørger for, at banen er lige, mens man glatter den ud.   

 

Når den første bane er sat op, fortsætter man på samme måde med de resterende baner. Sørg altid for at banerne ikke overlapper hinanden, men at banerne kommer til at ligge helt op af hinanden, så der ingen mellemrum er. Begge dele vil kunne ses selvom det bliver malet. 


 
 

Savsmuldstapet med fin struktur (Klik på billedet for mere information)

Savsmuldstapet med medium struktur (Klik på billedet for mere information)

Savsmuldstapet med grov struktur (Klik på billedet for mere information)

 

Relaterede artikler

Hvordan fjerner man tapet?

Skal du have fjernet dit tapet? Så er her den komplette guide til hvordan du på nemmeste og bedste vis fjerner dit tapet. 

Beklæd din væg med blomstret tapet

Blomstret tapet er blandt det mest populære, og samtidig er blomstrede motiver blandt de ældste. Med blomstret tapet kan du nemt inddrage naturen indenfor. 

Sådan kan du bruge mønstret tapet

Er du vild med mønstret tapet? Vi giver dig tips og tricks til, hvordan du kan bruge mønstret tapet som en del af din indretning.