Hurtig levering

  Fri fragt over 499,-


 

Hvordan reparerer man tapet?

 

Indholdsfortegnelse: 

 • Sådan reparerer du dit tapet 
 • Sådan lapper du savsmuldstapet 


Tapet er faktisk, som udgangspunkt, ikke til at reparere på, hvis først skaden er sket. Der er som oftest mønsterforskydninger og farveforskelle i tapetet, der gør det meget svært at reparere, så resultatet bliver som før.

 

Det kan dog godt lade sig gøre, hvis man ikke nødvendigvis forventer, at tapetet bliver lige så smukt som før. Det kræver, at man har en rest af tapetet til at ligge. 

 

 
 

Sådan reparerer du dit tapet

 
 
 
 

 

 1. Det er vigtigt at bruge afdækningspapir, så man ikke sviner på resten af tapetet.

 2. Afdæk rundt om skaden bedst mulig.

 3. Når du har afdækket hullet eller skaden, spartler du hullet med en god filler, så overgangen mellem hul og tapet bliver plan. 

 4. Afdækningen fjernes, og herefter lader man spartelmassen tørre i ca. 1 time.

 5. Når spartelmassen er tør, slibes der med en fin sandpapir som fx korn 120. Riv et stykke af tapetet der er lidt større end det hul du skal reparere. Det er en god ide at rive væk fra lappen og nedad, så der bliver en blød overgang i lappen.

 6. Efterfølgende pensler man et godt lag tapetklister på lappen, inden den sættes op. 

 7. Man skal selvfølgelig sørge for, at man vælger den del af mønsteret, der passer ind, så reparationen af tapetet bliver bedst mulig! 

  Der vil med stor sandsynlighed være en lille synlig overgang der, hvor man har repareret, men det er trods alt bedre end et ødelagt tapet. 

 8. Når lappen sidder pænt og ordentlig tørres eventuelle rester af tapetklister væk. 

 

 
 

Sådan lapper du savsmuldstapet

 
 


Du skal bruge følgende: 

Savsmuldstapet 
Tapetklister
Sandpapir 

 
 


Reparation af savsmuldstapet er meget ligesom reparation af almindeligt tapet.

Den store forskel er, at savsmuldstapet har et mere tilfældigt look, og dermed er nemmere at få pænt.  
 
 1. Første skridt er at måle op, hvor meget savsmuldstapet man skal bruge til reparationen af sit tapet.

 2. Efterfølgende smører man tapetklister på bagsiden af savsmuldstapetet.

 3. Giv herefter dit savsmuldstapet 10 minutter til at suge tapetklister. 

 4. Nu kan man sætte sit savsmuldstapet op på væggen. Dette gøres på samme måde som alt andet tapetsering. Se hvordan her 

 5. Når savsmuldstapetet er oppe på væggen, rives kanten af tapetet af i fri hånd. Det er med til at undgå, at der bliver en helt brat overgang fra det gamle til det nye tapet.

 6. Til slut slibes overgangen mellem det gamle og det nye tapet med noget fint sandpapir. Fx en korn 120. Slib indtil du ikke kan mærke overgangen mere.

      

 
 

Relaterede artikler

Valg af tapet
  Hvordan vælger man tapet? Når man vælger tapet er der flere forskellige parametre man bør overveje. Selve designet og udseende skal vælges ud fra hvilket udtryk man ønsker i sit hjem. Tapet kan sagtens fungere som det bærende element i indretningen, hvis man eksempelvis vælger et dominerende tapet eller tapetserer alle vægge i rummet. Tapet kan også understøtte ens indretning og fungere om et dekorativt element, ved eksempelvis at man vælger et mere neutralt tapet eller kun tapetserer en eller to vægg..
Hvordan tapetserer man?
  Få gode råd til opsætning af tapet lige her Indholdsfortegnelse:  Hvordan tapetserer man på forskellige underlag?  Opsætning af traditinelle papirtapeter  Opsætning af Smart-Paper (Non-Woven) tapet        Hvordan er det nu lige man sætter sit nye tapet op? Før du bestiller dit nye tapet, kan det være en god ide, at måle rummet op, så du ved hvor meget tapet du cirka skal bruge. De fleste ruller måler 53 centimeter i bredden og 10 meter i længden, men..
Tapet inspiration
  Tapetinspiration    Tapet er noget af det hotteste indenfor boligindretning i dag. Flere og flere vælger at gøre deres hjem unikke ved at tapetsere enkelte vægge eller hele rum.   Der findes et hav af forskellige tapeter, som hver især kan bidrage med noget helt specielt i rummet. Det kan virke som et stort skridt at tage, når man vælger at tapetsere for første gang. Hertil er det vigtigt at tilføje: Tapet kan fjernes eller skiftes ud. Det er ikke et endegyldigt valg. Moden skifter, og ens egen smag skifter. Tap..
Hvordan bruger andre tapet?

Er du nysgerrig på hvordan andre bruger tapet i indretningen? Eller mangler du inspiration til hvordan du kan bruge tapet hjemme hos dig? Se med jer, hvor vi jævnligt poster billeder af nogle af vores kunders færdige resultater - og find inspiration til at give dit eget hjem endnu mere personlighed.